Dirigent

Het groot orkest van Harmonie Aurora staat vanaf januari 2016 onder leiding van Joost van Genugten (1974). In de laatste helft van 2015 was hij al interim-dirigent van het groot orkest.

In 1995 startte Joost zijn professionele carrière als musicus als student Tuba Docerend Musicus aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Sinds die tijd is hij actief als musicus in de breedste zin van het woord. Na zijn tubastudie, waarvoor hij in 2000 zijn diploma behaalde, haalde hij een aantekening trombone bij Henri Aarts, studeerde hij bijvak Geïmproviseerd Muziek bij Hans Sparla, studeerde hij Ha-Fa directie bij Hardy Mertens en deed hij een nascholing Vakdocent Primair Onderwijs.

Als dirigent heeft hij ervaring in alle lagen van de blaasmuziek. Als vaste- en gastdirigent stond hij voor vele harmonie- en fanfareorkesten van de vijfde tot en met de eerste divisie. Daarnaast heeft Joost ook een aantal bigbands onder zijn hoede gehad. Op dit moment dirigeert Joost ook Harmonie Sint Caecilia uit Kruisland.

Als instrumentalist speelde hij als bastubaïst van 1996 tot 2004 bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht. Sinds 2005 speelt Joost bij het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee. Daarnaast speelt hij momenteel bij het Koperkwintet KWIVR, waarmee hij muziektheater voorstellingen maakt en bij de Street brassband Dr. Brass. Verder heeft hij als tubaïst en trombonist ruime ervaring in blaasorkesten, symfonieorkesten, theaterproducties en kleine ensembles. Als muziekdocent was Joost jarenlang verbonden aan het voormalige Meierijs Instituut voor Kunsteducatie. Momenteel houdt hij zich bezig met diverse projecten aan de Zeeuwse Muziekschool.