Aurora neemt afscheid – deel 3 van 3

Op de respectabele leeftijd van 109 jaar neemt Harmonie Aurora als zelfstandige vereniging afscheid van Dongen. Vanaf januari 2018 gaan Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum en Harmonie Aurora verder in de fusievereniging “Koninklijke Muziekvereniging Dongen”. In een drieluik neemt Harmonie Aurora graag afscheid van u. In dit derde en laatste deel kijken we vooruit.

Een top afscheid
Zaterdagavond 9 december jl. speelde het orkest van Harmonie Aurora zijn laatste concert. De avond was goed en leuk en bovenal bijzonder om nog éénmaal als Aurora te mogen schitteren. En dat nog wel in ons thuishonk café Aurora. We hebben genoten van de muziek, de aanwezigen en de herinneringen die die avond zijn opgedaan. Ook bedankten we onze kastelein Geert, onze dirigent Joost en twee bestuursleden van wie we afscheid namen.

Een bijzonder moment met 70 jaar lidmaatschap
Tijdens ons afscheid zetten we een bijzonder lid van Aurora in het zonnetje. Faan Akkermans is dit jaar 70 jaar lid van de harmonie. Van jongs af aan heeft Faan zich groots ingezet voor Aurora.

Zijn meest bijzondere prestatie is toch wel de oprichting van het jeugdorkest van Harmonie Aurora in 1963. Dit was destijds het enige jeugdorkest van zijn soort in Nederland. Die bijzondere positie kreeg extra glans toen het jeugdorkest in 1964 onder zijn leiding mocht optreden in het programma “Voor de vuist weg” van Willem Duys. De daaropvolgende jaren schitterde het jeugdorkest op vele concerten en concoursen. In de zeven jaren dat Faan Akkermans het jeugdorkest dirigeerde behaalde dit orkest maar liefst zeven keer een eerste prijs op een concours. Volwassen harmonieorkesten werden daarbij voorbijgestreefd. Een bijzondere prestatie van de dirigent en zijn jeugdige muzikanten.

afscheidsconcert Aurora 09-12-2017_0025.JPGFaan Akkermans gehuldigd als 70 jaar lid van Harmonie Aurora (Fotograaf Ad Vonk)

De huldiging van Faan Akkermans was toch wel de topping voor de avond. Zeker gezien zijn prachtige woorden over Aurora en de keuze van de harmonie om te gaan fuseren. Ook hier willen we als leden en bestuur van Harmonie Aurora nogmaals onze dank en waardering uitspreken voor Faan Akkermans.

Vaarwel en tot hoors bij Koninklijke Muziekvereniging Dongen
Alle leden, muzikanten, dirigenten en bestuursleden van Harmonie Aurora vanaf het eerste begin bedankt voor jullie bijdrage aan de geschiedenis van Aurora. Maar bovenal iedereen die is komen luisteren naar Harmonie Aurora. Muziek maken wordt bijzonder als er publiek is dat komt luisteren.

De geschiedenis van Aurora krijgt vorm binnen de fusie met de Musis Sacrum. Vanaf januari 2018 heten we samen Koninklijke Muziekvereniging Dongen. Met dezelfde inzet en passie gaan we door met muziek maken voor en in Dongen. We nodigen u uit om ook dan weer te komen luisteren. Ons thuishonk wordt De Poort. Houd de nieuwsberichten in de gaten voor meer nieuws over onze toekomstige concerten.