Fusie: Koninklijke Muziekvereniging Dongen

Harmonie Aurora en Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum gaan fuseren. Op woensdag 6 september 2017 besloten de leden van beide verenigingen tot deze fusie. Op 8 januari 2018 wordt de fusie een feit en gaan de beide verenigingen verder als één vereniging: "Koninklijke Muziekvereniging Dongen”.

Het fusieproces startte in 2015. Een stuurgroep en een aantal werkgroepen met leden van beide verenigingen hebben de fusie stap voor stap vorm gegeven. In de aanloop naar de fusie gaven de muzikanten van beide verenigingen al een aantal keer gezamenlijke uitvoeringen.

In de nieuwe vereniging zijn de harmonieorkesten van Aurora en Musis Sacrum samengevoegd tot één groot harmonieorkest. Het huidige VLO (het Volwassenen Leerlingen Orkest) van Musis Sacrum wordt het tweede orkest. Het huidige jeugdorkest van Musis Sacrum gaat mee in zijn huidige vorm.

Musis Sacrum verzorgt op zaterdag 6 januari 2018 voor de laatste keer haar traditionele nieuwjaarsconcert. Harmonie Aurora gaat in oktober nog een keer op concertreis naar Berlijn en op 9 december geven we ons laatste concert onder deze naam bij Café Aurora.