Jubilarissen gehuldigd

Vier jubilarissen gehuldigd
Zaterdag 18 april was een mooie dag. Niet alleen het weer was goed. Ook waren vier muzikanten van Harmonie Aurora in een opperbeste bui. Zij werden gehuldigd voor 50 of 40 jaar lidmaatschap van de harmonie. Bart Leemans, Gerard van Broekhoven en Kees Pijnenburg vierden 50 jaar lid van Harmonie Aurora. Dirigent Wilfred Werkman is al 40 jaar lid.

Vol spanning wachtten zij 's middags thuis op hun vervoer naar café restaurant Aurora. Hoe zou het bestuur hen op halen? Tussen 15 en 16 uur kwamen zij er achter. Een voor een werden zij opgehaald met Lijn 11. Met een ritje door Dongen bracht het bestuur hen naar de feestlocatie. De jubilarissen genoten voluit van de rit. Een glimlach op elk van hun gezichten.

En bij Aurora aangekomen wachtte hen nog een verrassing. Het volledige orkest ontving de jubilarissen met een muzikale groet. De glimlach werd groter en groter.

In Aurora sprak de voorzitter hen toe. Een voor een werden zij gehuldigd met woorden, een bondsspeldje en een moerenmannetje. En voor hun partners een bloemetje.
Volkomen onverwacht nam ook nog Faan Akkermans het woord. Dat was een fantastisch moment. Alle aanwezigen waren ontroerd door de woorden van deze echte Aurora-man. Faan heeft een bijzonder plekje in de harten van de jubilarissen en andersom ook. Dat was wel duidelijk.

Een mooi moment om daarna te genieten van een lekkere koffietafel. Even bijkomen van de huldiging. Ondertussen genoten de aanwezigen van een fotopresentatie over de jubilarissen. In sommige gevallen gingen die foto's ver terug in de tijd. Heden en verleden kwamen even samen. Harmonie Aurora was en is nog steeds een bijzondere groep mensen. Een vereniging waar we met trots en plezier deel van uitmaken.

Stijn Rompa maakte een fotoreportage van deze mooie middag. We voegen op een later moment enkele van deze foto's bij dit bericht.